Klasična kuhinja

Dolžina:
130 m
Tip:
Skalna
Ocena:
VI-/IV-V
Varovanje:
Klini
Prvi plezalci:
Andrej in Jasna Pečjak 15.10.2001.
Pomembne ponovitve:
1. P Anže Čokl s soplezalcem 24.10.2001.

Karakteristika smeri

Čas plezanja: 2h.

Priporočljivo je vzeti s seboj nekaj metuljev, morda tudi kakšen klin.

Opis

Vstop je nekaj metrov levo od votline. Na vstopu v smer je zabit srednje velik klasičen kuhinjski nož. Od noža naravnost navzgor preko previsa (V+, pod najtežjo točko je zabit v klin spremenjen obročni ključ št. 17) in nad njim po polički kakih 5m levo (III). Potem naravnost navzgor po lažjem svetu (II) do navpične plošče (V-,kk), čeznjo in po poči proti levi (IV,k). Ko nad sabo opazimo široko rušnato gredo, ki seka steno od desne proti levi (najenostavnejši pristop z juga na vrh), se vzpnemo nanjo in naredimo nekaj metrov po njej (I) proti levi ( do sem 50m). Od tod desno na polico ( zanka), ki se po kakih 10m izgubi v steno (k), in še malo desno po minimalnih opriimkih (V), potem pa naravnost navzgor po navpični plošči (VI-, k) do varovališča (kk) na laštici sredi stene (do tod 30m). Levo in naravnost navzgor (IV), potem malo desno (III) in ves čas naravnost proti vrhu (kk) po slabo razčlenjeni plošči (IV-V).